Yahoo-sjefen: - Jeg er ingen feminist

Hun er forbilde for kvinner i Silicon Valley, men Marissa Mayer er ikke feminist.

Marissa Mayer - Foto - Scanpix

I går ble det klart at 37 år gamle Marissa Mayer har forlatt Google til fordel for sjefsstolen i Yahoo. Dette har skapt medieblest rundt ingeniøren som sees på som et forbilde for kvinner i Silicon Valley.Men selv om hun er et kvinnelig forbilde, sier Mayers at hun ikke ser på seg selv som en feminist. I en video på nettsiden makers.com forklarer hun hvorfor.- Jeg tror at kvinner er like kapable som menn, og kanskje mer kapable på noen områder. Men jeg ledes ikke av noen militant drivkraft. Det er dumt, men "feminisme" har blitt et negativt ord. Det er fantastiske muligheter for kvinner over hele verden, og jeg tror det kommer mer ut av den positive energien enn den negative, sier hun.Del av hverdagenMayer mener forøvrig at situasjonen har endret seg for kvinner innen teknologi.- Da jeg vokste opp kjente jeg bare én som jobbet med data. Hun laget katalogene til klesmerket JCPenney. Jeg hadde ingen idé om hvordan hennes hverdag egentlig så ut. I dag har teknologien en mye større plass i folks hverdag med smarttelefoner, internett, Google, Facebook og apper. Dette tror jeg inspirerer flere kvinner til å gå inn i teknologibransjen, sier hun.Jobb er gøyYahoo-sjefen venter sitt første barn, en gutt, i oktober. Til det amerikanske nyhetsmagasinet Fortune, har hun ifølge Aftenposten uttalt at hun bare kommer til å ta noen få ukers fødselspermisjon. Mayer er ikke bekymret for balansen mellom jobb og fritid.- For meg er jobb gøy, og det som er gøy er jobb. Derfor jobber jeg mye, og hardt. Fremdeles har jeg tid til å gjøre noen kulturelle ting og ha det litt gøy utenfor arbeidet. Men ofte ser jeg at de tingene jeg gjør på fritiden har en sammenheng med arbeidet mitt. Derfor bekymrer jeg meg ikke for balanse, men er mer opptatt av å bli inspirert.Liker å reise Mayer er også opptatt av å hjelpe sine ansatte med å finne sin "abreidsrytme". Hun forteller blant annet om en ansatt som hver tirsdag hadde en fast middag med gamle venner. Når arbeidet kom i veien for avtalen var han ergerlig hele resten av uken. Etter at Mayer fant ut av dette sørget hun for at han alltid fikk fri tirsdag kveld.- Min rytme handler om å få reise. Jeg liker å se verden, og blir litt smågæren om jeg ikke får reist en gang i blant. Det demper mitt stressnivå, sier Mayer.FØLG HEGNARKVINNE PÅ FACEBOOK HER!