99 prosent sikkert at det blir mislighold

Hellas har stø kurs videre mot nytt mislighold av statsgjelden - og en uttreden av EU?

Faksimile av Spiegel forside
Politikk

10-års renten i Hellas har vært litt fallende de siste par månedene, fra 30,83 prosent i slutten av mai til 24,34 prosent for et par dager siden.Nå kan den ha begynt å snu opp igjen, og torsdag er den opp 0,55 prosent til 24,58 prosent.Samtidig øker også sannsynligheten jevnt og trutt for at landet skal misligholde statsgjelden, og torsdag ligger sannsynligheten på 99,14 prosent, i følge CMA Datavision.Det betyr kort og godt at markedet og investorene anser det som temmelig sikkert at det vil skje.Og på samme tid blir ordlyden fra mer sentrale deler av EU mer og mer avslappet. Omkvedet er nå at det ikke spiller så stor rolle for EU og eurosonen om Hellas forsvinner ut.- Grekerne vet at det bare er opp til dem selv, uttalte Tysklands viseforbundskansler og økonomiminister Philipp Rösler til Spiegel Online onsdag.- Vi vil ikke at Hellas ikke skal kunne infri sine gjeldsforpliktelser, men om nødvendig kan vi leve med følgene, sa han også.

Nyheter
Næringsliv