Angrepet i regjeringskvartalet kunne vært forhindret

Gjennom effektiv iverksettelse av allerede vedtatte sikkerhetstiltak, kunne bombeangrepet i Regjeringskvartalet 22. juli i fjor vært forhindret, konkluderer 22. juli-kommisjonen.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 13.22
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 102 ord
Høyblokken i Regjeringskvartalet er dekket til med presenninger, pga ødeleggelsene etter terrorangrepet 22. juli. . Foto: Krister Sørbø / SCANPIX

I 22. juli-kommisjonens rapport, som ble offentliggjort mandag, kommer kommisjonen med sterk kritikk av norske myndigheter.Blant de fem grunnleggende forutsetningene som 22. juli-kommisjonen har listet opp som avgjørende for etatenes innsats 22. juli, nevner de blant annet at «evnen til å gjennomføre det man har bestemt seg for, og til å bruke planene man har utviklet, har vært svak.»De skriver også at evnen til å erkjenne risiko og ta lærdom av øvelser har vært for liten, samtidig som at evnen til å koordinere og samhandle har vært for lav.Les mer her Se videointervju med Alexandra Bech Gjørv her. Les hele rapporten fra 22. juli-kommisjonen