AUF-lederen vil ha finansskatt

AUF-leder Eskil Pedersen vil at Norge nå skal gjøre som Frankrike og innføre skatt på finansielle transaksjoner.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 07.56
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
AUF leder Eskil Pedersen Foto: Scanpix Holm, Morten

- Finanssektoren ble reddet av staten under finanskrisen. Da er det et stort paradoks at de ikke bidrar mer til fellesskapet, sier leder i AUF, Eskil Pedersen, til Dagens Næringsliv.Han vil at Norge skal følge etter Frankrike, som allerede har innført skatt på noen typer finansielle transaksjoner. Nicolas Sarkozy foreslo i januar å innføre 0,1 prosent skatt på transaksjoner over én milliard euro, og prosentsatsen ble senere doblet av Francois Hollande.- Jeg mener Frankrikes avgiftssatser er et minimum. For vår del kan det gjerne være mer progressivt. Jeg mener regjeringen må utrede en modell i tråd med Frankrikes, men som sikrer oss mest mulig mot smutthull, sier han til avisen.Statssekretær i Finansdepartementet, Roger Schjerva, er enig i at finanssektoren er underregulert, men mener at en ordning som Frankrike har ikke vil ha virkningen man ønsker.- En ensidig, nasjonal effektiv skatt på alle finanstransaksjone ville ikke hatt den virkning vi ønsker, for spekulasjonen ville bare bli flyttet til andre steder, og vi ville fått lite inntekter fra den, på grunn av redusert handel, sier han til DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!