- Beslutningen blir vanskeligere og vanskeligere

Eksperter mener onsdagens rentebeslutning er krevende. Likevel er de alle enige om hva de vil råde Norges Bank til å gjøre.

Foto: Scanpix
Politikk

Fire eksperter - professor Steinar Holden, professor Ragnar Torvik, Seniorøkonom Ida Wolden Bache og seniorforsker Knut Røed - mener alle at Norges Bank bør holde styringsrenten uendret ved rentemøtet onsdag, skriver Dagens Næringsliv.De påpeker likevel at det er en krevende beslutning Norges Bank står overfor.- Sterk kronekurs og lav inflasjon trekker isolert sett den ønskede renten mot lavere nivå, mens høy gjeldsoppbygging isolert sett trekker den mot et høyere nivå. Spagaten blir dypere og dypere, sier Torvik til avisen.- Bildet blir klarere og klarer. Beslutningen blir vanskeligere og vanskeligere, påpeker han.Flere er bekymret for at kronekursen har styrket seg, særlig mot euro.- Vi kan bli påtvunget en unødvendig omstilling på grunn av en midlertidig sterk valutakurs. En eurokurs på 7,3 er relativt heftig. Det legger begrensninger på muligheten for å bruke renten til å justere aktivitetsnivået, sier Røed til DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv