Britene mener OL er verdt pengene

De fleste briter er fornøyd med sommer-OL og mener lekene har vært verdt pengene de har kostet, ifølge en undersøkelse.

Publisert 12. aug. 2012 kl. 00.40
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 81 ord
An Olympic flag flies near the Queen's Guard marching out of Buckingham Palace in front of the venue for the finish of the cycling road race at the London 2012 Olympic Games July 26, 2012. REUTERS/Stefano Rellandini (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS) STEFANO RELLANDINI

Rundt 55 prosent svarer at OL virkelig har vært verdt de ni milliarder pundene de har kostet og har oppmuntret nasjonen i tunge økonomiske tider, ifølge en måling utført av ICM for avisen The Guardian.Beløpet tilsvarer rundt 83 milliarder kroner og er fire ganger så mye som det første anslaget.I motsetning svarer bare 35 prosent av de spurte at OL har vært en dyr adspredelse fra de økonomiske problemene.Støtten til OL er størst i Wales og minst i Skottland, viser undersøkelsen.