De ansatte sier nei til lønnsoppgjøret i servicebransjen

339 medlemmer i Arbeidsmandsforbundet kan bli tatt ut i streik fra 17. august.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 16.34
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord
penger lommebok.jpg

NHO Service og Arbeidsmandsforbundet må igjen møtes hos Riksmekleren etter at 57 prosent av forbundets medlemmer stemte nei til oppgjøret partene ble enige om i mai.Det nye møtet er berammet til onsdag den 15. august, opplyser NHO Service.Avtalen som ble nedstemt, inneholdt et generelt tillegg på 1,25 kroner per time og en heving av minstelønnssatsene med 7,4 prosent.Dersom partene klarer å komme til enighet i møtet 15. august, vil et forslag til avtale igjen bli sendt til uravstemning. Dersom det ikke blir enighet, vil forbundet ta ut 339 medlemmer i streik fra 17. august.Forhandlingsleder for Arbeidsmandsforbundet, Lise Myrvold, sier til nettstedet Arbeidsmanden at hun er overrasket over at det ble nei i uravstemningen siden det var et enstemmig forhandlingsutvalg som anbefalte forslaget. (©NTB)