Delikat arvesak i Oslo tingrett

Åtte nevøer og nieser etter det avdøde ekteparet har trukket advokat Mona Høiness for retten.

Mona Høiness. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Politikk

Åtte nevøer og nieser etter det avdøde ekteparet Per Urdahl og Synnøve Anker Urdahl har trukket advokat Mona Høiness for retten fordi de mener Høiness ikke har et legalt krav på millionarven enken Synnøve Anker Urdahl testamenterte til henne.Saken starter i Oslo tingrett mandag etter å ha vært utsatt flere ganger. Den siste utsettelsen skyldtes at den tidligere kjendisadvokaten Mona Høiness nå har engasjert en mer aktuell kjendisadvokat, Mette Yvonne Larsen, til å føre saken for seg. Larsen har vært dypt engasjert i Behring Breivik-saken de siste månedene.Per Urdahl var en kjent høyesterettsadvokat som blant annet førte saken departementsråd Karl Skjerdal anla mot staten i kjølvannet av Kings Bay-ulykken.Mona Høiness hadde sin første praksis som advokatfullmektig hos Urdahl og fikk etter hvert nær kontakt med det barnløse ekteparet som snart betraktet henne som en datter. Mona Høiness feiret blant annet jul sammen med ekteparet i 27 år.Per Urdahl døde i 2002, enken levde til 2011, den siste tiden på sykehjem etter en fallulykke.I stevningen hevder Urdahls slektninger at Synnøve Anker Urdahl var dement da hun skrev testamentet som gjør Mona Høiness til enearving. Slektningenes advokat, Fred Gade, sier omstendighetene rundt testamentet er sentralt i saken.Høiness på sin side har ikke opplyst hvem som har skrevet testamentet, men det vil bli ført en rekke vitner i saken som Kapital har anslått til en arvesak om 100 millioner kroner, inkludert en praktfull villa på Oslos vestkant. (©NTB)Les også Høiness-saken: Årelang millionkramp Les også Høiness-saken: Skrev hun testamentet selv? Les også Høiness-saken: Drama om arvetriller Les også Høiness-saken: "H"-mongrammet ryker Les også Høiness-saken: Felles av drittpakker?

Nyheter
Personlig økonomi