Dette skjer i dag - fredag

På Oslo Børs er Kjell Inge Røkke-selskap blant dagens tallfremleggere. Videre får vi en rekke viktige signaler om tilstanden i både norsk og internasjonal økonomi.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 05.55
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord
Jan Arve Haugan. Foto: Scanpix

Resultater, Oslo BørsSchibstedKværnerPanoro EnergyAker Philadelphia ShipyardWilsonBiotec PharmaconStorm Real EstateQuesterreYara-aksjonærene bør merke seg at USDA - det amerikanske landbruksdepartementet - publiserer sin månedlige rapport for verdens kornlagre klokken 14.30.Ellers avholder Origio ekstraordinær generalforsamling.Resultater, utenlands CentrosolarRenesolaPå Wall Street skal 53 selskaper legge frem tall. Oversikten her.Makro, Norge (SSB)Konsumprisindeksen (KPI), juliHarmonisert konsumprisindeks for Norge, juliPrisindeks for førstegangsomsetning innenlands, juliProdusentprisindeksen (PPI), juliKredittindikatoren K2, juniPengemengde (M0, M1 og M2), juniSSBs tall legges som vanlig frem klokken 10.00.Samtidig offentliggjør Norges Bank 2. kvartalsrapporten til Statens Pensjonsfond - Utland (oljefondet). Klokken 14.00 legger sentralbanken frem sitt mål for inflasjon, KPIXE, for juli.Makro, utenlandsJapan: Industriproduksjon endelig, juniKina, HandelsbalanseTyskland (08:00): Endelig KPI, juliFrankrike (08:45): Industriproduksjon, juniItalia (10:00), KPI, juliStorbritannia (10:30): PPI, juliUSA (14:30): Importpriser, juliInnenriks (utvalgte hendelser)Oslo: Åpning av skulpturparken på Tjuvholmen.Oslo: Salg og igangsetting av nye boliger for 2. kvartal 2012. Boligprodusentenes Forening legger frem statistikk.Elverum: De Nordiske Jakt- og Fiskedager.Oslo: Rettssak mot mulla Krekar.Oslo: Oslo Kammermusikkfestival 2012. 24 konserter skal gjennomføres. Artister: Ole Edvard Antonsen, Truls Mørk, Jakob Koranyi, Vilde Frang, Håvard Gimse, Kåre Conradi og Bjørn og Knut Erik Sundquist. Arve Tellefsen er initiativtaker og kunstnerisk ansvarlig.Voss: Landsskytterstevnet på Voss. 5 100 skyttere fra 10 til 90 år skal delta.Vinstra: Peer Gynt-stevnet.Kilder: Oslo Børs, SSB, CNBC, TDN Finans, NTB