Facebook på glid i Sigrid-saken

Politiet i Oslo sier samtalene med Facebook gir håp om innblikk i brukerkontoen til savnede Sigrid Schjetne (16).

Publisert 12. aug. 2012 kl. 00.51
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 350 ord
Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix.

- Det har vært en positiv utvikling i dialogen med Facebook. Vi har grunn til å tro at vi får det vi har bedt om i løpet av forholdsvis kort tid, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid, som leder voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.Facebook nekter å oppgi passordet til kontoen, men det nå børsnoterte selskapet har sagt at politiet ellers skal få all tilgjengelig informasjon. Dette har til nå ikke tilstrekkelig for norsk politi, som fredag sendte en formell rettsanmodning om innsyn i Sigrids Facebook-konto.- Vi har bedt om at data fra Sigrids Facebook-konto blir gjort tilgjengelig for politiet. Det er mulig det finnes informasjon på siden som per i dag er ukjent for oss, sier Metlid.Hacket seg inn på kontoFredag tok en mann saken i egne hender, og ville ifølge TV 2 bevise for politiet hvor enkelt det var å få tilgang til en Facebook-konto uten passord.Mannen hacket seg inn på Sigrids profil. Politiet bekrefter at de fredag aksjonerte mot huset til mannen, der de beslagla mannens datautstyr.- Denne episoden ser vi på som svært alvorlig. Vi ønsker ikke at personer hacker seg inn på den savnedes konto. Dette kan hindre politiets arbeid og etterforskning, sier politioverbetjent Metlid.1.400 tipsLørdag ettermiddag var antallet tips i saken oversteget 1.400. Mange av dem beskrives som interessante, men politiet er ikke nærmere noen løsning på forsvinningsgåten. De to etterlyste bilførere, har ennå ikke meldt seg.- Vi er takknemlige for alle tips som kommer inn, og vi håper publikum fortsetter å ta kontakt med oss, sier politioverbetjenten.Ifølge den svenske avisen Expressen er svensk politi bedt om å bistå i etterforskningen. Det kan ikke utelukkes at Sigrid er i Sverige, opplyser Petter Liljeblad ved Rikskriminalpolisen til avisen.Søket fortsetterMens politiet prioriterer taktisk etterforskning, fortsetter en mengde frivillige å søke etter Sigrid i nærområdet. Lørdag var rundt 300 mennesker møtt fram ved Østensjø skole for å lete.16-åringen ble meldt savnet natt til søndag, da hun ikke kom hjem til avtalt tid klokken 00.30. En leteaksjon ble raskt satt i gang og snart ble skoene, sokken og mobiltelefonen funnet i barnehagen, noen få hundre meter fra hjemmet hennes.