Flere europeiske arbeidsinnvandrere

Antallet europeiske arbeidsinnvandrere i Norge har økt med 26.400 i løpet av ett år, ifølge nye tall fra Skattedirektoratet.

Publisert 11. aug. 2012 kl. 08.40
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 100 ord
Boligbygging. Foto: NTB Scanpix, Kjell Herskedal.

Forskningsleder Jon Rogstad ved Fafo betegninger økningen på 11 prosent som betydelig og tror tilstrømningen fra europeiske land vil fortsette å øke.- Norge skiller seg ut økonomisk i Europa. Folk har kontakt med dem som arbeider i Norge, og hører at dette er et bra sted hvor det er mulig å få arbeid. Det er også kort vei å reise hjem, sier Rogstad til Vårt Land.Det er flest svensker og polakker som kommer til Norge for å jobbe. Deretter kommer litauere og dansker.Spanjolene kommer langt nede på listen med 2.245 utskrevne skattekort. Det er 400 flere enn i fjor sommer.