KjøpLogg inn

Flertallet mener Stoltenberg bør fortsette

Over halvparten av de spurte, 52,1 prosent, mener at Jens Stoltenberg (Ap) bør fortsette som statsminister, viser en spørreundersøkelse som InFact har laget for VG.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 06.02
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix

30,7 prosent av de spurte mener Stoltenberg bør gå av. 17,2 prosent vet ikke om han bør gå av eller fortsette, skriver VG.Valgforsker Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen er ikke overrasket over spørreundersøkelsens resultat.- Dette virker ikke veldig skadelig for Stoltenberg. De som har tenkt å stemme på ham, vil fortsatt gjøre det, mens de som har tenkt å stemme borgerlig, mener han bør gå, sier Aarebrot.Undersøkelsen viser at åtte av ti Ap-velgere mener Stoltenberg bør bli sittende. Blant Sosialistisk Venstrepartis velgere svarer sju av ti det samme. Nesten like mange Senterparti-velgere gir samme svar. Blant Kristelig Folkepartis velgere svarer litt over halvparten at Stoltenberg bør fortsette.De mest skeptiske stemmer på Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Rødt. 23,6 prosent av Frps velgere mener Stoltenberg bør fortsette. Fire av ti H-velgere gir samme svar. 45 prosent av Venstres velgere mener statsministeren bør fortsette og i Rødt svarer 46,7 prosent det samme.