Google sletter norske privatopplysninger

Google har omsider slettet personinformasjon som ulovlig ble samlet inn om norske borgere for to år siden.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 17.48
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord
Google-gründerne Sergey Brin (t. v.) og Larry Page. (AP Photo/Paul Sakuma, file).

Det opplyser Datatilsynet.Det var i 2010 at Google orienterte Datatilsynet om at selskapet hadde samlet inn data knyttet til tjenesten Street View. Samtidig fikk imidlertid selskapet med seg personlig informasjon, passord og e-poster fra usikrede trådløse nettverk. Dette er ulovlig, og Datatilsynet forlangte at informasjonene skulle slettes.I juli i år fikk imidlertid Datatilsynet rede på at søkegiganten ikke hadde gjort som lovet. Dermed ga tilsynet Google en bot på 250.000 kroner. Google beklaget og godtok boten. I flere andre land har selskapet fått tilsvarende bøter for samme forhold.Nå opplyser Datatilsynet at Google har bekreftet at dataene er slettet. De 27 harddiskene som inneholdt informasjonen er også fysisk ødelagt for å hindre at de kan bli brukt i fremtiden, kommer det fram i et brev fra selskapet.Google antas å ha annonseinntekter i størrelsen 1 milliard bare i det norske markedet. (©NTB)