KjøpLogg inn

Håper på rask løsning på de svenske vektproblemene

Allerede torsdag kan det komme en løsning på problemene for tungtransportbransjen som opplever at svensk politi bøtelegger norske vogntog ved grensa.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 14.25
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 14.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 110 ord
Illustrasjonsfoto: Scanpix

- Vi har fått signaler om at denne saken raskt vil få et positivt utfall, og vi er naturlig nok veldig spente nå, sier nytilsatt administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund Geir A. Mo.Ifølge forbundets svenske samarbeidspartner, Sveriges Åkeriforetag, forsøker det svenske Næringsdepartementet å få en regjeringsavgjørelse torsdag som innebærer å avkriminalisere 40-tonnskravet.Det har skapt store problemer for grensekryssende tungtransport etter at svensk politi tidligere i sommer begynte å bøtelegge vogntog som er for lange eller tunge etter EUs regler. Praksisendringen kom som følge av en rettskraftig dom fra den svenske lagmannsretten som slår fast at grensekryssende vogntog ikke skal overstige 40 tonn i vekt og 18,75 meter i lengde. (©NTB)