KjøpLogg inn

Hegnar: Logisk at Stoltenberg går av

- VG krever det mange føler, skriver redaktør Trygve Hegnar. Han mener at logikken tilsier at statsminister Jens Stoltenberg viser anstendighet til å gå av.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 11.30
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix

VG konkluderte i går med at statsminister Jens Stoltenberg bør gå av som følge av den knusende 22. juli-rapporten.På lederplass i Finansavisen skriver ansvarlig redaktør Trygve Hegnar onsdag at avisens oppsummering er ganske god.- Statsminister Jens Stoltenberg sier selv at han har hatt det øverste ansvaret. Logikken ville da ligge i at han, slik VG ber om, har anstendighet til å gå av, skriver Hegnar.- Besynderlig definisjon av ansvar Redaktøren peker på statsministerens spesielle definisjon av ansvar: å lære av feilene som er gjort, og gjennomføre alle nødvendige forbedringer.- Det er en besynderlig definisjon. (...) Det å ta ansvar når feil er gjort, er å gå av eller på annen måte bli straffet. Det gjelder normalt, men er udiskutabelt i politikken, fortsetter Hegnar.Hegnar skriver også om andre som bør gå i kjølvannet av 22. juli-rapporten. Les hele lederen i dagens avis.Følg HegnarOnline på Facebook her!