Her er Romneys visepresidentkandidat

Kongressrepresentant Paul Ryan blir Republikanernes visepresidentkandidat i valget i USA til høsten, ifølge kilder i partiet.

Publisert 11. aug. 2012 kl. 08.47
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 116 ord
Paul Ryan. Foto: Reuters

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney vil offisielt presentere sin visepresidentkandidat under et arrangement i Norfolk i delstaten Virginia lørdag.Paul Ryan er en 42 år gammel kongressrepresentant fra Wisconsin. Tidligere skal Romney også ha vurdert senator Rob Portman fra Ohio og den tidligere guvernøren i Minnesota Tim Pawlenty som mulige kandidater.Romney legger nå ut på en valgturné hvor han vil besøke fire delstater. Det er ventet at visepresidentkandidaten vil bli med på denne reisen.Ryan er kjent som en hardtarbeidende hauk i budsjettpolitikken. Hans kampsak er store kutt i offentlige utgifter.Trass i sin unge alder har Ryan lang politisk erfaring. Han har arbeidet på Capitol Hill mer enn halve livet og er inne i sin sjuende periode som kongressrepresentant.