Hermanrud: - Jeg er veldig bekymret

Peter Hermanrud ser likheter med boligmarkedet i USA i 2007 og advarer nå mot krakk i Norge.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 06.49
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
Peter Hermanrud. Foto: Scanpix

- Det er ikke vakkert. Folk har for mye boliggjeld i forhold til hva de normalt kan betjene, og det er litt for mye optimisme rundt boligprisene, en oppfatning om at de bare kan gå én vei. Det minner meg om situasjonen i det amerikanske boligmarkedet i 2007, og den dagen prisene ikke stiger mer, tror jeg psykologien kan snu ganske fort, sier Peter Hermanrud i Swedbank First Securities til Finansavisen.Han sier til avisen at unge mennesker i dag ikke har mulighet til å kjøpe bolig med egen inntekt, og påpeker at hvis foreldrene blir skeptiske til om prisene vil fortsette å stige, kan det være mer enn nok til at markedet snur ganske kraftig. Han vil ikke spå nøyaktig når nedturen vil komme, men tror det skjer i løpet av dette tiåret.- Jeg er veldig bekymret for boligprisene. Jeg tror det kan bli et av de virkelig store økonomiske temaene i dette tiåret, sier Hermanrud.Følg HegnarOnline på Facebook her!