Holmås vil ha SVs eneste sikre plass

Fortsetter marerittmålingene, risikerer SV å sitte igjen med kun én stortingsplass neste år.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 06.46
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
Heikki Holmås - Foto: Scanpix

Utviklingsminister Heikki Holmås ønsker den, men kan havne i ny kampvotering.Det er i Oslo SV ligger an til å beholde sin eneste representant på Stortinget hvis ikke valgvinden snur før neste høst. I dag har partiet to representanter fra Oslo på tinget, Holmås og Kristin Halvorsen, skriver Aftenposten.Halvorsen har allerede varslet at hun ikke tar gjenvalg, noe som betyr at Holmås, som ble nominert på andreplass foran Akhtar Chaudhry ved forrige valg, ligger an til å beholde plassen.Men det blir i så fall ikke uten kamp. Både allerede nevnte Chaudhry samt nestleder for SVs bystyregruppe i Oslo, Ingvild Reymert, bekrefter sin interesse for førsteplassen. I tillegg nevnes Heidi Sørensen som kandidat, men hun har ikke bestemt seg ennå for om hun ønsker å stille.Partileder Audun Lysbakken ligger an til å falle ut av Stortinget hvis han ikke klarer å snu oppslutningen om partiet, men han avviser kategorisk at det vil være aktuelt for ham å stille som førstekandidat i Oslo istedenfor Hordaland.Heikki Holmås er på ferie og har ikke ønsket å kommentere nominasjonsprosessen i partiet. (©NTB)