Irak legger press på oljegiganten Total

Irakiske myndigheter liker ikke at den franske energigiganten Total forhandler med den kurdiske regionen i landet, og truer med å kaste selskapet ut av et annet oljefelt.

Publisert 12. aug. 2012 kl. 22.09
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 121 ord
Foto: Scanpix

Hvis ikke Total avslutter avtalene de har gjort med den autonome Kurdistan-regionen i nordlige Irak, så må energiselskapet trekke seg ut av det store oljefeltet Halfaya sør i landet.Slik lyder advarselen fra Iraks viseenergiminister Hussein al-Shahristani søndag.- Total har fått en viss periode på seg til å enten selge alle aksjene sine i oljefeltet i sør til et annet selskap, eller avslutte kontrakten med Kurdistan, sier Shahristani.Han sa ikke noe om hvor lang tid Total har fått til å gjennomføre ordren.Kurdiske myndigheter har signert et titall avtaler med utenlandske oljeselskaper, noe irakiske myndigheter anser som ulovlig fordi avtalene skal ifølge dem gå gjennom det statlige oljedepartementet.Total kunngjorde i slutten av juli at selskapet hadde inngått en leteavtale med den kurdiske regionen.