Italia håper på rolige markeder

Italia trenger ikke krisehjelp, men fred og ro til å betale sin gjeld, ifølge finansminister Vittorio Grilli.

Publisert 12. aug. 2012 kl. 15.30
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 89 ord
Italias flagg - Foto: AP

De siste månedene har renta på italienske statsobligasjoner til tider steget til over 6 prosent. Med et slikt rentenivå vil det på sikt bli svært vanskelig for Italia å betjene statsgjelden.Men når de nye tiltakene som er varslet av Den europeiske sentralbanken (ESB) trer i kraft, vil det trolig bidra til å lette rentepresset, sier Vittorio Grilli til avisa La Repubblica.- Det eneste vi trenger, er litt ro i markedene, sier han.Ifølge Grilli er håpet at det skal være mulig å få ned renta når markedsforholdene først normaliserer seg.