KjøpLogg inn

Jens Stoltenberg beklager

Statsminister Jens Stoltenberg beklager at Grubbegata ikke var blitt stengt før 22. juli, og at Anders Behring Breivik ble pågrepet senere enn nødvendig.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 16.13
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix

22. juli-kommisjonens rapport avdekker vesentlige mangler ved beredskapen i Norge, vedgår statsminister Jens Stoltenberg (Ap).- Det tok for lang tid å stenge Grubbegata, det tok for lang tid å pågripe gjerningsmannen, og politiet kunne vært raskere på Utøya. Dette er noe jeg beklager dypt, sa Stoltenberg på en pressekonferanse mandag.- Som statsminister har jeg det øverste ansvaret. Jeg har derfor ansvar for det som fungerte, og det som ikke fungerte 22. juli i fjor, sa Stoltenberg.Han ville likevel ikke svare på om han har vurdert å gå av som følge av det som skjedde.- Jeg har det øverste ansvaret for beredskapen i landet vårt. Det er et ansvar jeg tar svært alvorlig. Etter 22. juli har det innebåret at jeg har fått den rapporten vi har bedt om. Den gir oss muligheten til å forstå det som skjedde, og handle. Det tar jeg ansvaret for, og det er det beste jeg kan gjøre som statsminister, svarte han på spørsmålet om en avgang har vært vurdert.Les mer her Se videointervju med Alexandra Bech Gjørv her. Les hele rapporten fra 22. juli-kommisjonen