Johnsen varsler krise-tilpasset statsbudsjett

Den økonomiske krisen i Europa gjør at finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) varsler et stramt og krisetilpasset statsbudsjett for 2013.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 06.13
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap). Foto: Morten Holm / Scanpix

- Den internasjonale veksten er fortsatt svak. Det understreker behovet for et budsjett som er tilpasset konkurransesituasjonen. Så vi må «hølde stø kurs», for å si det sånn, sier Johnsen til Dagsavisen.I slutten av august samles regjeringen til budsjettkonferanse for å avgjøre fordelingen av midlene i statsbudsjettet for neste år.- Et riktig statsbudsjett blir viktig, men særlig kronekurs og lønnsutviklingen spiller inn, sier Johnsen, som legger til at regjeringen følger norske banker og finansinstitusjoner svært tett for å passe på at de er solide nok.Han advarer mot å ta for lett på situasjonen.- Vi må være på vakt hele tiden. For det at det går bra med Norge sammenlignet med andre land nå, skjer ikke automatisk. Vi har utfordringer når det gjelder konkurranseevnen og ser at vi må gjøre noe med produktiviteten. Vi må gjøre en jobb for å ta vare på de gode resultatene, understreker han. (©NTB)