Kjemper mot flammene utenfor Alicante

Én brannmann omkom og tre andre ble skadd under forsøk på å slukke en skogbrann utenfor den spanske feriebyen Alicante søndag.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 05.57
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
Foto: REUTERS/Santiago Ferrero

Spania har vært hjemsøkt av en rekke store skog- og gressbranner i sommer, og den siste brøt ut i Torre de les Macane-skogen nord for Alicante i helgen.130 barn måtte evakueres fra et leirsted i nærheten av skogbrannen, som fortsatt raste natt til mandag.Også Kanariøyene herjes av flere skogbranner, og både på Tenerife og La Gomera kjemper brannmannskaper mot flammene i den knusktørre vegetasjonen.Lokale myndigheter medgir at flere branner er ute av kontroll, og brannmannskapene forsøker flere steder å hindre flammene fra å nå bebyggelsen.Over 4.700 mennesker ble i helgen evakuert på La Gomera og tilbringer nå nettene på hoteller og skoler.Brannene har den siste uka ødelagt rundt 4.000 hektar vegetasjon på La Gomera og Tenerife.Spania opplevde sin tørreste vinter på 70 år i år, og de siste dagene har gradestokken krøpet til over 40 grader.