Lederfrafall i statlige etater etter 22. juli

Nesten alle de øverste lederne i etatene som var sentrale 22. juli, har gått fra stillingene sine.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 06.24
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
Regjeringskvartalet slik det fremsto like etter terrorbomben 22. juli 2011 - Foto: Scanpix

Flere av dem må forberede seg på sterk kritikk når 22. juli-kommisjonens rapport legges fram.Kommisjonen har varslet at både etater og enkeltpersoner må regne med kritikk og at alle sider av saken vil bli avdekket. Flere av de øverste lederne i de aktuelle etatene har imidlertid allerede gått fra stillingene sine, skriver Aftenposten.En av de få lederne som fortsatt sitter i stillingen sin, er politimester i Nordre Buskerud politidistrikt, Sissel Hammer.Hun ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen, men har tidligere sagt at hun blir sittende så lenge hun har tillit. Nordre Buskerud politidistrikts håndtering av tragedien på Utøya har allerede fått kritikk fra flere hold, og det er ventet at 22. juli-kommisjonens rapport også vil vie mye plass til dette.Blant dem som har trukket seg eller skiftet jobb finner vi blant annet justisminister Knut Storberget (Ap), sjef for Politiets sikkerhetstjeneste Janne Kristiansen, Ole Peder Nordheim (ansvarlig for sikkerheten i Regjeringskvartalet) og departementsråd Morten Ruud i Justisdepartementet. (©NTB)