KjøpLogg inn

- Legg ned Politidirektoratet

Professor i statsvitenskap Frank Aarebrot mener at Politidirektoratet må legges ned og erstattes av en politiavdeling i Justisdepartementet.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 13.30
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 13.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 93 ord
Valgforsker Frank Aarebrot. Foto: Scanpix

- Politikerne må ta tilbake kontrollen over den operative ledelsen, og da må denne flytte tilbake til departementet, sier Aarebrot til NTB.22. juli-kommisjonen slår fast at en hel kultur må endres i statsforvaltningen. Ansvarspulverisering og manglende evne til å gjennomføre vedtak blir trukket fram.Aarebrot mener at alle direktorat som utøver politisk skjønn bør legges ned og oppgavene flyttes hjem igjen til sine respektive departement, der ansvaret uansett sitter.- Jeg kan ikke fatte at politikerne våger å holde seg med alle disse direktoratene. Direktorater som utøver politisk skjønn bør umiddelbart nedlegges, sier Aarebrot. (©NTB)