KjøpLogg inn

Lover Assange rettferdig behandling

Utenriksminister Carl Bildt gir forsikringer til WikiLeaks-gründer Julian Assange hvis han utleveres til Sverige.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 17.23
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Jonas Gahr Støre og Carl Bildt. Foto: Scanpix

- Vårt stabile rettssystem garanterer hver og en dens rettigheter. Vi tilbakeviser bestemt alle påstander om det motsatte, skriver Bildt på Twitter etter at Ecuador torsdag innvilget WikiLeaks-grunnleggerens søknad om politisk asyl.Assange søkte tilflukt i den ecuadorianske ambassaden i London i juni etter at britisk høyesterett avviste hans ankebegjæring mot å bli utlevert til Sverige, der han er siktet for seksuelle overgrep mot to kvinner.Ecuadors utenriksminister Ricardo Patiño sa på en pressekonferanse i Quito torsdag at hans regjering besluttet å innvilge Assange asyl etter at britiske, svenske og amerikanske myndigheter ikke ville gi garantier om at Assange ikke ville bli utlevert videre fra Sverige til USA.Assange sier han frykter å bli stilt for en militærdomstol i USA som følge av at WikiLeaks har publisert hundretusenvis av hemmeligstemplede dokumenter fra amerikanske myndigheter. (©NTB)