Ny Støre-smell - ga eks-kollega jobb og gigalønn

Da Jonas Gahr Støre oppdaget at eks-kollegaen søkte på attraktiv stilling trakk han utlysningen og sørget for at sin gamle kjenning fikk superlønn - i Paris.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 07.35
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
Jonas Gahr Støre - Foto: Scanpix

Igjen er norsk medias søkelys rettet mot Jonas Gahr Støre. Ministeren skal nå ha gjort et enestående unntak da han skaffet sin eks-kollega Tore Eriksen ny jobb i Paris.Støre skal ha trukket tilbake utlysningen om en ambassadørjobb i Frankrike da han innså at Eriksen, hans gamle kjenning fra Statsministerens kontor, ønsket stillingen, skriver avisen VG torsdag.Tore Eriksen er nå ambassadør ved den norske OECD-delegasjonen og fikk i tillegg det maksimale lønnshoppet man kan få fra departementet i en slik stilling.Eriksen drar nå til sammen inn rundt 1,7 millioner kroner årlig.I tillegg fikk Eriksen ta med seg sin kone til Paris, tidligere AP-ordfører Ann-Marit Sæbønes.Hun har attpåtil beholdt sin norske jobb i Barne- og likestillingsdepartementet og har fått anledning til å jobbe fra hjemmekontor i Paris.- Da mangeårig finansråd Tore Eriksen viste interesse for ambassadørstillingen ved OECD-delegasjonen så jeg dette som en åpenbar ressurs å trekke veksler på for utenrikstjenesten, sier Støre i en kommentar til ansettelse.Støre fikk skarp kritikk i mars/april i år da det kom frem at han og Utenriksdepartementet hadde bevilget 6 millioner kroner til Senter for nordområdelogistikk - der hans nære venn, skipsreder Felix Tschudi, har en sentral rolle.Tschudi Shipping Company har store næringsinteresser i Kirkenes og nordområdene.