KjøpLogg inn

Nye forsinkelser for Berlins nye flyplass

Åpningen av Berlins hypermoderne nye flyplass blir ytterligere forsinket. Avisa Tagesspiegel sier den kanskje ikke åpner før mot slutten av 2013.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 12.21
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 12.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 118 ord
Foto: Scanpix

- Så vidt vi vet, har vi avlyst åpningsdatoen 17. mars, sier Anton Hofreiter, som leder samferdselskomiteen i Forbundsdagen, til TV-kanalen ARD.Firmaet som står bak byggingen av flyplassen, insisterer imidlertid på at åpningen 17. mars fortsatt ligger fast.Den nye flyplassen Berlin-Brandenburg som skal erstatte Tegel i det gamle Vest-Berlin og Schönefeld i det gamle Øst-Berlin, skulle etter planen ha sin store åpningsdag 3. juni i år.Men stadige forsinkelser, dramatiske kostnadsøkninger og betalingsproblemer har ført til at pinlig berørte politikere og tjenestemenn gang på gang har måttet utsette åpningen.De to store tyske flyselskapene Lufthansa og Air-Berlin er rasende, og hele det konkurstruede prestisjeprosjektet er nå blitt gjenstand for latter og en enorm hodepine for den populære borgermesteren Klaus Wowereit.