Nye forsinkelser for Berlins nye flyplass

Åpningen av Berlins hypermoderne nye flyplass blir ytterligere forsinket. Avisa Tagesspiegel sier den kanskje ikke åpner før mot slutten av 2013.

Foto: Scanpix
Politikk
- Så vidt vi vet, har vi avlyst åpningsdatoen 17. mars, sier Anton Hofreiter, som leder samferdselskomiteen i Forbundsdagen, til TV-kanalen ARD.Firmaet som står bak byggingen av flyplassen, insisterer imidlertid på at åpningen 17. mars fortsatt ligger fast.Den nye flyplassen Berlin-Brandenburg som skal erstatte Tegel i det gamle Vest-Berlin og Schönefeld i det gamle Øst-Berlin, skulle etter planen ha sin store åpningsdag 3. juni i år.Men stadige forsinkelser, dramatiske kostnadsøkninger og betalingsproblemer har ført til at pinlig berørte politikere og tjenestemenn gang på gang har måttet utsette åpningen.De to store tyske flyselskapene Lufthansa og Air-Berlin er rasende, og hele det konkurstruede prestisjeprosjektet er nå blitt gjenstand for latter og en enorm hodepine for den populære borgermesteren Klaus Wowereit.