KjøpLogg inn

Obama brygger øl i Det hvite hus

President Barack Obama brygger på noe i Det hvite hus, nærmere bestemt øl.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 05.50
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
Barack Obama - Foto: AP

Den amerikanske presidenten er kjent for å være en skikkelig ølhund og nå bekrefter medarbeidere at han også brygger sitt eget.Nyheten om at det brygges øl i Det hvite hus ble kjent da presidenten tirsdag var på valgkampbesøk i Iowa.Under et besøk på en kaffebar forærte Obama eieren en flaske av sitt eget brygg, noen pressefolkene rundt ham selvsagt snappet opp.Kort tid etter haglet spørsmålene over presidentens pressetalsmann Jay Carney, som bekreftet at det lages hjemmebrygg i Det hvite hus.Presidentens øl har fått navnet White House Honey Ale og brygges i både lys og mørk versjon, kunne han fortelle. Honningen som brukes kommer selvsagt fra den hageinteresserte førstedamen Michelle Obamas bikuber.- Jeg har bare prøvd det lyse og det er ganske forfriskende, fortalte Camey, som medga at han selv på langt nær er noen ølkjenner.Da pressefolkene insisterte på å få vite mer om det eksklusive presidentølet, måtte Camey derfor melde pass.- Jeg vet ikke mer. Når noen gir meg en øl, spør jeg ikke hvordan det er laget. Jeg bare drikker det, beklaget han.