Obama hardt ut mot Romney og Ryan

President Barack Obama og hans medarbeidere går hardt ut mot Mitt Romney og Paul Ryan og kaller de to republikanerne økonomisk uansvarlige.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 06.08
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.11
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 265 ord
Barack Obama - Foto: AP

Bare timer etter at Romney hadde utpekt Ryan som sin visepresidentkandidat søndag, kom de første angrepene fra demokratisk hold.- Med utnevnelsen av kongressrepresentant Paul Ryan har Mitt Romney valgt en republikansk leder som deler hans egen feilaktige teori om at skattelettelser for de rike og nye byrder for middelklassen og de eldre vil skape en sterkere økonomi, slo Obamas valgkampsjef Jim Messina fast.- Bør viteObamas valgkampsekretariat listet deretter opp fem ting «man bør vite» om de to republikanske utfordrerne og hevdet blant annet at deres plan for å privatisere den amerikanske helseforsikringen vil føre til at USAs eldre blir prisgitt aksjemarkedets luner.Obama fulgte deretter opp kritikken på Twitter og anklaget Romney og Ryan for å ville ramme den amerikanske middelklassen.- Uansvarlige- Dette laget (Romney og Ryan) vil heve skattene for 95 prosent av amerikanerne. Dette laget (Obama og Biden) kjemper for middelklassen, hevdet han.Obamas valgkamp var også raskt ute med en video der en rekke eksperter ledsaget av dyster musikk står fram og går god for påstanden om at Romney og Ryan er økonomisk uansvarlige og at de lukker øynene for samfunnets svakeste.- Den amerikanske drømmenRomney og Ryan la søndag ut på valgkampturné sammen, men har ennå ikke svart på kritikken fra Obama.Deres budskap under et besøk i delstaten Virginia var at det må republikanere som dem selv til for å «redde den amerikanske drømmen».- Obama står for et statssentrert samfunn med en statssentrert økonomi. Det fungerer ikke. Det har aldri fungert, sa Ryan.- Høy arbeidsledighet, minkende lønninger og tyngende gjeld er ikke den nye normalen. Det er et resultat av feilslått politikk, hevdet han.