Pavens hovmester stilles for retten

Den tidligere hovmesteren til pave Benedikt XVI vil bli tiltalt for dokumenttyveri og lekkasjer til mediene.

Pave Benedikt XVI. AP Photo
Politikk

Det opplyste Vatikanet mandag. Tidligere hovmester Paolo Gabriele (46) anklages for å ha stjålet hemmelige dokumenter fra pavens kontor og gitt dem videre til journalister.Etterforskerne mener Gabrielle samarbeidet med en av Vatikanets dataeksperter, Claudio Sciarpelletti. Han blir tiltalt sammen med hovmesteren i rettssaken som tidligst kan begynne i oktober.Gabriele anklages også for å ha stjålet sjekker til en verdi av 100.000 dollar fra paven. 46-åringen skal ha forklart at han lekket de hemmelige dokumentene fordi han så «ondskap og korrupsjon overalt i kirken».Ifølge Vatikanet er det blitt funnet både dokumenter og kopiutstyr hjemme hos Gabriele. Han satt fengslet i over 50 dager før han ble satt i husarrest i juli i påvente av påtalemyndighetens beslutning. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv