Politiet får ikke adgang til Klomsæts telefon

Klomsæt etterforskes for grov uforstand i tjenesten og har mistet advokatbevillingen.

Advokat Sigurd Klomsæt. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix.
Politikk

Politiet får ikke bruke teledata fra telefonen til Sigurd Klomsæt i straffesaken om påståtte lekkasjer da han var bistandsadvokat i terrorrettssaken.Borgarting lagmannsrett slo denne uken fast at politiet ikke kan bruke materialet fra telefonene fra Klomsæts kontor som eventuelle bevis i saken mot ham, skriver Dagbladet.Klomsæt etterforskes for grov uforstand i tjenesten og har mistet advokatbevillingen på grunn av denne saken. Klomsæt har imidlertid saksøkt bevillingsnemnda som fradømte ham bevillingen.Det er Asker og Bærum politidistrikt som etterforsker Klomsæt for mistanke om at han lekket bilder til mediene under etterforskningen av 22. juli-rettssaken. Klomsæt var bistandsadvokat i forkant av terrorrettssaken, men ble tatt av denne jobben etter å ha mistet bevillingen.Politiet ønsker å undersøke hvem Klomsæt og hans advokater hadde kontakt med i det aktuelle tidspunktet da lekkasjen skjedde. Tidligere har Oslo tingrett slått fast at en slik undersøkelse vil gi politiet navn på advokatenes klienter, og derfor nekter politiet adgang. Lagmannsretten er kommet til samme konklusjon.(©NTB)

Nyheter
Politikk