Politiet venter fortsatt på Facebook

Torsdag gikk politiet ut med overvåkningsbilder av Sigrid Giskegjerde Schjetne i håp om å finne henne.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 23.00
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord
Hanne Kristin Rohde - Foto: Scanpix

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde fortalte på en pressekonferanse torsdag ettermiddag at Facebook har avslått politiets begjæring om få innsyn i kontoen til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), som har vært savnet siden søndag.- Vi ble overrasket da vi hørte at politiet ikke hadde fått informasjonen. Det kan hende det handler om at det har tatt litt tid å finne den informasjonen politiet trenger. Men nå skal de ha fått alt de har bedt om, sier Facebooks talsmann i Skandinavia, Jan Fredriksson, til NTB.Ikke full tilgangFacebook-talsmannen forteller at selskapet har løpende kontakt med politiet om de skulle trenge ytterligere informasjon fra den savnedes Facebook-profil.- Vi sorterer ut det som kan være relevant for politietterforskningen, og om politiet ikke har fått alt de trenger, håper vi de sier ifra, sier Fredriksson.Oslo-politiet har en annen versjon av saken. De har fått noe informasjon, men får ikke full tilgang på Facebook-kontoen uten en rettsanmodning - noe som tar tid. Foreløpig foretar Facebook selv undersøkelser på kontoen og velger ut informasjonen som kan være aktuell for politiet.- Vi er ikke av samme oppfatning som Facebook om at vi har fått all informasjonen vi har bedt om. Det er ingen som ikke sitter tett på denne politietterforskningen som kan vurdere hva som er relevant informasjon, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.Hun understreker at det er derfor politiet har bedt om fullt innsyn i kontoen - de tror fortsatt Sigrid kan være i live. (©NTB)