Politiforeningen i Oslo skylder på ledelsen

Oslo Politiforening mener at den sentrale ledelsen i politiet må ta skylden for mye av det som gikk galt 22. juli i fjor.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 06.00
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
Nærings- og handelsminister Trond Giskes kontor i sjette etasje i R4 i Regjeringskvartalet var blant lokalene som ble sterkt ramponert av bombeeksplosjonen fredag 22. juli. Foto: Nærings- og handelsdepartementet / Scanpix . Nærings- og handelsdepartementet

- Mye av det som står i denne rapporten kommer til å berøre oss i lang, lang tid fremover, sier Oslo Politiforenings leder Sigve Bolstad til Aftenposten.Rapporten berører politiet i hele landet, mener han. Bolstad trekker fram den sentrale ledelsen i politiet når han blir spurt om hvem som har ansvar for det som gikk galt 22. juli i fjor.- Vi må inn og se på hvilken kompetanse ledelsen i norsk politi har, herunder den politioperative kompetansen, sier Bolstad, som også er nestleder i Politiets Fellesforbund.Han betegner rapporten som omfattende, grundig og veldig god.- Den kommer til å ligge på pulten til svært mange i politiet lenge, og det blir en veldig viktig jobb for oss i politiforeningen og i forbundet å følge opp dette. Vi har mye å lære av rapporten, og vi må bruke den for alt det den er verdt, sier Bolstad.I tillegg til ledelsen, mener han det er viktig å trekke fram rapportens fokus på dårlige datasystemer i politiet, og på det han kaller dårlig politikraft, ressursutnyttelse, trening, utstyr og samband. (©NTB)