Lier mener at rapporten fra 22. juli-kommisjonen må få konsekvenser.- Statsminister Jens Stoltenberg har ansvaret. Han må nå gå av. Stoltenberg må også få følge av toppledelsen i norsk politi, sier Lier til Dagbladet.Lier har ikke lest rapporten, men har fulgt med på TV-sendinger og pressekonferanser. Hans inntrykk er at det ble gjort mange feil 22. juli i fjor.Han konstaterer at regjeringen ikke har lagt forholdene til rette for at politiet kunne utføre sin jobb.- Sambandssystemene fungerte ikke. I politibilene var det ikke kartsystemer. Dette har myndighetene vært klar over i årevis. Likevel er det ikke gjort noe for å rette på forholdene. Politiet har bedt om å få et nødnett, slik at de kan kommunisere med andre etater. I tillegg er politiet så dårlig organisert at det nesten ikke er bemanning på operasjonssentralene, sier Lier.Ledelsen i politiet har også helt klart et stort ansvar, forteller han videre.- Det bør de ta konsekvensen av. Jeg vil tro at i løpet av kort tid vil flere ledere i politiet ta konsekvensen av 22. juli-kommisjonens rapport, sier Lier. (©NTB)