KjøpLogg inn

Storbank bøtelagt for brudd på Iran-sanksjoner

Den britiske storbanken Standard Chartered har godtatt en bot på 340 millioner dollar.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 22.11
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 87 ord
Standard Chartered-logo, her på brystet til en Liverpool-spiller - Foto: AP

Den britiske storbanken Standard Chartered, som er anklaget for brudd på USAs sanksjoner mot Iran, har godtatt en bot på 340 millioner dollar.Det kunngjorde finansmyndigheten i New York (DFS) mandag.DFS anklager banken for å ha gjort ulovlige forretninger med Iran til en verdi av 250 milliarder dollar de siste ti årene.Banken har kategorisk benektet å ha gjort noe slikt og hevder at den ikke har hatt noe å gjøre med iranske kunder på fem år.Banken har likevel godtatt boten, som tilsvarer drøyt 2 milliarder norske kroner. (©NTB)