Tørke koster Italia over syv milliarder

Høye temperaturer og tørke har ødelagt avlinger i Italia til en verdi av én milliard euro.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 23.08
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 82 ord
Italias flagg - Foto: AP

- De spesielle værforholdene fortsetter å ødelegge avlingene, sier leder Mario Guidi i den italienske landbruksorganisasjonen Confagricoltura.Landbruksminister Mario Catania sier at situasjonene er blitt verre de siste ukene og lover samtidig å jobbe for at tørken blir erklært som en nasjonal katastrofe, hvilket åpner for krisemidler.Tre nordlige regioner har allerede fått midler til bønder som er rammet tørke.Bondeorganisasjonen Coldiretti anslår at varmen og tørken kommer til å redusere tomatavlingene med 20 prosent, maisavlingen med 30 prosent og soyaavlingen med 40 prosent. (©NTB)