Tollvesenet gjør flere beslag

Tollvesenet har i løpet av første halvår i år avslørt avgiftsjuks, tolljuks, valutasmugling og piratvarer for 549 millioner kroner.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 07.16
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 121 ord
Toller på jobb - Foto: Scanpix

Det tilsvarer en økning på 25 prosent sammenlignet med første halvår i 2011, da det ble avdekket juks for 440 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.Fungerende avdelingsdirektør Karianne Løken i Toll- og avgiftsdirektoratet er usikker på om det betyr at nordmenn jukser mer med avgifter enn før. Hun tror noen trolig svindler bevisst, mens andre er sløve med rapporteringen og noen rett og slett regner feil.- Vi kjenner jo ikke mørketallene, men vi vet at vi er blitt flinkere. Vi har jobbet målrettet med å utvikle etterretningsarbeidet vårt og blitt flinkere til å gjennomføre kontroller der vi erfaringsmessig vet at det er fare for unndragelser, sier hun.Så langt i år har Tollvesenet politianmeldt elleve saker i forbindelse med sine økonomiske kontroller. (©NTB)