Tror ikke Spania trenger krisepakke

Den tyske utenriksministeren Guido Westerwelle sier at han ikke tror Spania kommer til å trenge hjelp fra europeiske krisefond.

Publisert 12. aug. 2012 kl. 11.03
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 119 ord
Spanjoler holder opp sitt flagg - Foto: AP

Westerwelle sier til den tyske avisen Bild am Sonntag at spanske myndigheter viser stor vilje til å innføre økonomiske reformer.- Det er derfor jeg er optimistisk, sier han og legger til at han anser Spania som et veldig sterk land med en sterk økonomi.I midten av juli godkjente eurosonen en hjelpepakke for spanske banker. Til gjengjeld må spanjolene innføre en rekke reformer, blant annet i finanssektoren.EU har også stilt krav om at underskuddet på statsbudsjettet må reduseres betydelig innen 2014.Landet fikk i første halvår i år et underskudd på statsbudsjettet på over 4 prosent av bruttonasjonalproduktet. Dette tallet gjelder bare det nasjonale budsjettet, og ikke tallene for de 17 delvis selvstyrte spanske regionene, som også sliter med økonomiske problemer.