Turister i Egypt må kontakte ambassaden

Alle som skal til Egypt, bør kontakte ambassaden i Kairo, melder UD. Nordmenn frarådes å reise til den nordlige delen av Sinai-halvøya, der det i det siste har vært en rekke sammenstøt.

Publisert 11. aug. 2012 kl. 08.12
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
Egypt.

Utenriksdepartementet advarer mot reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig til den nordlige delen av Sinai-halvøya, nærmere bestemt området nord for veien mellom Suez og Taba.På grunn av fare for bortføringer må man være forsiktig også i det sørlige Sinai, utenfor de etablerte turistområdene langs Akababukta, skriver UD i sitt reiseråd.Sikkerhetssituasjonen kan endre seg raskt, melder UD. Det er derfor viktig for folk i området å holde kontakt med ambassaden i Kairo. Nordmenn som oppholder seg i Egypt, eller som planlegger en tur til landet, bør uansett kontakte ambassaden.Egypts væpnede styrker har innledet en aksjon i Nord-Sinai for å slå ned på væpnede grupper etter at 16 egyptiske politifolk ble drept i et angrep på en grensepost ved Gazastripen søndag. Omkring 20 personer skal ha blitt drept i offensiven.