Tysnes en magnet for spanjoler

Den norske ambassaden i Madrid opplever telefonstorm fra arbeidsledige spanjoler som er interessert i en ny tilværelse i Norge.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 15.22
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
AP Photo

Årsaken er at spanske medier har snappet opp historien om familien Sandoval som ble ønsket velkommen med blomster og varme håndtrykk av ordføreren i Tysnes, Kjetil Hestad, melder NRK.Etter et innslag på spansk TV i beste sendetid sist onsdag har den norske ambassaden i Madrid og generalkonsulatet i Barcelona opplevd en storm av henvendelser fra spanjoler som vil til Norge.- Det er folk som ønsker mer informasjon om hvordan de kan skape seg en fremtid i Norge, sier ambassaderåd i Madrid, Anne Normann.Bakgrunnen for den store pågangen er at Tysnes kommune har etablert en CV-database for arbeidssøkende euroflyktninger. Ordføreren sier han er interessert i å legge til rette for at enda flere europeiske familier kan komme til Tysnes og bosette seg der.Han sier henvendelsene har strømmet på også fra andre land enn Spania. Han er ikke i tvil om at andre kommuner burde gjøre det samme som Tysnes.Professor i arbeidsmarkedsspørsmål Kjell Erik Lommerud ved Universitetet i Bergen tviler imidlertid på at det er smart å satse på spanjoler i krise som arbeidsinnvandrere på Tysnes.- Etter en stund vil de reise hjem igjen fordi livet på landsbygda i Norge ikke var så romantisk som de trodde, sier Lommerud. Han stiller seg kritisk til integrering av euroflyktninger for å øke folketallet på Tysnes. (©NTB)