Uværet Frida har kostet over 200 millioner

Det er så langt kommet inn rundt 1.800 skademeldinger etter at uværet Frida rammet Østlandet tidligere denne uka.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 16.39
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord
Regnvær i Oslo. Foto: HegnarOnline

Forsikringskravene er oppe i over 200 millioner kroner.- Tallene kan fortsatt stige, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).FNO administrerer Norsk Naturskadepool, som alle forsikringsselskap her i landet er medlem av.Vannmassene har gjort stor skade på mange eiendommer, særlig i kommunene Øvre Eiker, Nedre Eiker og Modum i Buskerud. Uværet rammet først og fremst Buskerud og deler av Vestfold.Neverdal sier det er viktig at de som har fått skader på eiendommene sine, kontakter sitt forsikringsselskap så raskt som mulig.- Selskapene gjør sitt beste for å hjelpe folk så raskt som mulig. Det er mange omfattende skader. Vi ser særlig mange vannskader i kjellere og underetasjer, sier kommunikasjonssjefen.I tillegg til skadene som rapporteres til forsikringsselskapene kommer store skader på veier og annen infrastruktur. (©NTB)