KjøpLogg inn

Vedgår at Breivik kunne vært tatt raskere

Politidirektør Øystein Mæland vedgår at en raskere aksjon på Utøya var mulig, og at gjerningsmannen kunne vært pågrepet tidligere.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 17.26
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 101 ord
Foto: Scanpix Andersen, Kristoffer Øverli

Politiet aksepterer altså kommisjonens hovedfunn om at aksjonen på Utøya kunne vært bedre utført.- Vi var forberedt på kritikk, men rapporten er vanskelig lesning for alle som gjorde sitt ytterste denne dagen, sier politidirektør Øystein Mæland.- Men vanskeligst er det for dem som hører at deres kjære kunne vært reddet dersom politiets aksjon hadde fungert bedre. Politiets oppgave er å skape trygghet. På dette punktet sviktet vi den 22. juli. Det har jeg beklaget tidligere, og med kommisjonens rapport i dag forsterkes grunnlaget for min beklagelse, sier Mæland.Les mer her Se videointervju med Alexandra Bech Gjørv her. Les hele rapporten fra 22. juli-kommisjonen