KjøpLogg inn

VG: - Stoltenberg bør gå

VG mener Jens Stoltenberg bør gå av som statsminister.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 10.27
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix

Den knusende rapporten fra 22. juli-kommisjonen fikk Jens Stoltenberg (Ap) til å beklage dypt. Men stadig flere mener statsministerens ansvarsdefinisjon ikke holder vann.Tidligere politietterforsker Leif A. Lier er blant dem.- Statsminister Jens Stoltenberg har ansvaret. Han må nå gå av. Stoltenberg må også få følge av toppledelsen i norsk politi, sier Lier til Dagbladet.VG mener at Stoltenberg bør gå av. «Han har selv sagt at han erkjenner ansvaret for konsekvensene av 22. juli. Stoltenberg har flertall i Stortinget, og dermed makten til å bli sittende. Men han bør ha anstendighet til å gå», skriver avisen på lederplass tirsdag.Harald Stanghelle, Aftenpostens politiske redaktør, skriver tirsdag at rapporten fra 22. juli-kommisjonen er en knusende dom over Jens Stoltenbergs regjeringsapparat.Kommentatoren påpeker at Stoltenberg etter framleggelsen mandag snudde om på definisjonen av ansvar: «Han insisterte på at å ta ansvar var å sørge for at det nå ble handlet, ikke å gå av ved å ta ansvar for alt det som gikk galt», skriver Stanghelle.Stanghelle mener det gjenstår å se hvor troverdig dette er i kjølvannet av en rapport «så sterk at den ville felt de fleste demokratiske regjeringer».Les hele rapporten fra 22. juli-kommisjonen