Antall omkomne i sommertrafikken halvert

40 personer mistet livet i trafikken i sommermånedene i år. Det er under halvparten så mange som for to år siden.

Foto: Scanpix
Politikk

I 2010 omkom 84 personer i trafikken i løpet av juni, juli og august. I fjor var tallet 56, mens det i år er ytterligere redusert til 40.De tre sommermånedene står vanligvis for en av tre dødsulykker på norske veier, viser tall fra Statens vegvesen.- Sommermånedene har tradisjonelt svært ulykkesbelastede. Dette er selvsagt positivt, men én drept eller skadd i trafikken er én for mange, sier Guro Ranes, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.Hun mener nedgangen skyldes en felles innsats fra både politi, fylkeskommunene, helsemyndigheter, Trygg Trafikk og Statens vegvesen.- Nedgangen er resultatet av et langsiktig og målrettet arbeid. Kampen vil fortsette med uforminsket styrke, sier Ranes.Hittil i år har 108 mistet livet i trafikken i Norge. For to år siden var tallet 148 på samme tid. (©NTB)

Nyheter
Politikk