Ap-politiker på Stortinget brukte narkotika

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) innrømmer å ha røyket cannabis jevnlig.

Cannabis. (AP Photo/Rick Bowmer).
Politikk

Forsbergs samboer døde for åtte år siden. Forsberg fikk angst og søvnproblemer. Han forklarer at bruken av cannabis var en erstatning for antidepressiva eller andre reseptbelagte legemidler.- Jeg røykte cannabis fordi det ga meg en medisinsk effekt. Jeg fikk slappet av og sove. Jeg hadde lange arbeidsdager og bare tre-fire timers søvn hver natt i flere måneder, sier Forsberg til Sarpsborg Arbeiderblad.Et nytt dødsfall rammet familien kort tid etter Utøya-angrepet. Forsberg var ikke på Utøya, men stilte opp for pårørende og overlevende. Han brøt sammen på en reise til USA med Stortingets arbeids- og sosialkomité i februar i år.- I dag ser jeg på sammenbruddet som et gjennombrudd. Jeg forsto at dette ikke gikk lenger. Nå går jeg til psykolog, og i tillegg til en fin familie og gode venner har det vært godt for meg å samtale med profesjonelle, sier Forsberg.32-åringen har vært stortingsrepresentant for Østfold Ap siden 2009.- Jeg beklager fullt ut det tillitsbruddet det er at jeg har brutt loven. Det er ikke andre lover for stortingsrepresentanter enn for andre, sier Forsberg.Nominasjonskomiteen i Østfold Ap har nå valgt å vrake Forsberg.Foreningen for human narkotikapolitikk berømmer Forsberg for sin åpenhet. (©NTB)

Nyheter
Politikk