Bain Capital under lupen for skattesnusk

Påtalemyndigheten i USA gransker Bain Capital, som republikanernes presidentkandidat Mitt Romney var med og grunnla.

Republican presidential candidate, former Massachusetts Gov. Mitt Romney. (AP Photo/Jim Cole)
Politikk

Selskapet mistenkes for brudd på skattelovene, melder amerikanske medier.Delstaten New Yorks førstestatsadvokat Eric Schneiderman har stevnet inn rundt et dusin storinvestorer for å få deres forklaringer. Stevningene gjelder ikke bare folk i Bain Capital, men også representanter for investeringsselskapene KKR og Apollo Global, het det i meldingene.KKR og Apollo Global regnes som konkurrenter av Bain Capital. Både den amerikanske finansavisen Wall Street Journal og den britiske Financial Times omtalte saken mandag, som først ble omtalt i New York Times i helgen.Ifølge medieoppslagene anklages ledere i selskapene for i årevis å ha unnlatt å betale skatt på 35 prosent på honorarer som ifølge loven er belagt med en slik skattesats. I stedet skal de ha styrt honorarene inn i fond som de selv kontrollerte.Avkastningen av disse fondene skattlegges ifølge Wall Street Journal bare med 15 prosent. I Bain Capitals tilfelle dreier det seg om angivelig snusk med rundt en milliard dollar (5,8 milliarder kroner), men ikke noe tyder på at Mitt Romney hadde kjennskap til saken. (©NTB)

Nyheter
Børs