Ber Borten Moe roe seg

Flere representanter for Senterpartiet frykter at olje- og energiministerens tempo på norsk sokkel vil skade distriktene, og sier nei til mer boring i nord.

Ola Borten Moe. Foto: Scanpix
Politikk

Ola Borten Moe har markert seg som en ivrig tilhenger av utbyggingen på den norske sokkelen, noe som bekymrer flere av hans partifeller i partiets lokallag langs kysten.- Jeg sliter betydelig med å anbefale folk å stemme Sp til høsten. Det er trist, sier Nils Myklebust, leder av Vågsøy Senterparti.Nå ber han Sps programkomité om å begrense aktivitetsnivået til sin egen energiminister, skriver Nationen.Og ifølge avisen får han støtte fra flere av partiets fylkesledere i Kyst-Norge.- Store, nye funn av olje og gass som er gjort i Nordsjøen, bør føre til redusert letevirksomhet, ikke økt, sier Ola Smeplass i Nordland Sp. Finnmark Sps leder Tore-Jan Gjerpe sier han er bekymret for tempoet til Borten Moe og sier nei til boring lengst nord.Fylkeslederne er bekymret fordi de mener at lokal næringsvirksomhet ikke kan konkurrere med lønnsnivået i oljenæringen slik at distriktene blir tappet for arbeidskraft og spisskompetanse.Politisk rådgiver i Oljedepartementet Ivar Vigdenes avviser kritikken.- Det er fra vår side lagt stor vekt på å få til samarbeid og sameksistens med fiskeriene. Det er viktig for oss at Norges to viktigste eksportnæringer også i framover kan sameksistere, og det skal vi bidra til, sier han. (©NTB)

Nyheter
Politikk