Blått flertall i Ap-bastion

Det tradisjonsrike blodrøde flertallet i Hedmark står for fall. En meningsmåling ett år før valget viser at det er blått flertall i fylket.

Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Politikk

På en meningsmåling utført av Sentio for Hamar Arbeiderblad går Høyre fram med hele 11,5 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet fra 2009, og ender opp med en oppslutning på 21,7 prosent.Det betyr i praksis at Høyre ville ha doblet sin representasjon fra en til to mandater på Stortinget - men ikke nok med det - partiet kaprer også et utjevningsmandat og ville fått tre representanter fra Hedmark på Stortinget hvis det hadde vært valg i dag.Med Frps ene representant i tillegg ville fylket fått fire borgerlige representanter mot Arbeiderpartiets tre. Ap går nemlig tilbake med hele 8,9 prosentpoeng og får en oppslutning på 38,2 prosent.Både Sp og SV ville mistet sine to stortingsrepresentanter fra fylket, henholdsvis Trygve Slagsvold Vedum og Karin Andersen.Landbruksministeren velger imidlertid å ta målingen med en klype salt.- Senterpartiet har alltid skåret lavt på HAs målinger av en eller annen grunn. Jeg er helt sikker på at vi vil gjøre et bedre valg og sikre oss én representant med god margin, sier Slagsvold Vedum til avisen.Ved tidligere valg har Hedmark fått åtte av de 169 plassene på Stortinget. Ved det kommende valget er antall representanter redusert til sju på grunn av endringer i valgordningen. (©NTB)

Nyheter
Politikk