Brede Bøe står fram som hiv-positiv

Komikeren og politikeren Brede Bøe (H) står frem som hiv-positiv.

Brede Bøe. Foto: Scanpix
Politikk

Komikeren og politikeren Brede Bøe (H) tar et oppgjør med dobbeltmoralismen i norsk politikk i en kronikk i Moss Avis. Han gir sin fulle støtte til Ap-politikeren Thor Erik Forsberg, og står fram som hivpositiv.Kronikken kommer som en støtteerklæring til Ap-politikeren og stortingsrepresentanten Thor Erik Forsberg som i et intervju med Sarpsborg Arbeiderblad fortalte at han har røyket cannabis jevnlig, senest for tre uker siden.Forsberg forklarte dette med en vanskelig livssituasjon og at stoffet hadde en medisinsk effekt, men ble prompte vraket av nominasjonskomiteen i Østfold Ap som kandidat foran neste års stortingsvalg.- Rotterace Dette har fått den kjente komikeren Brede Bøe, som har vært aktiv i lokalpolitikken for Høyre og er andre vararepresentant på Stortinget, til å reagere.«Demokrati- og åpenhetsønskene fra i fjor har en skyggeside som ikke må stikkes under stol. Veien til en stortingsplass er et rotterace. Den brolegges med mange egenskaper de fleste av oss ikke ønsker å ha i livene våre, men som i politikken virkelig slår ut i full blomst», skriver Bøe i leserinnlegget i Moss Avis.Bøe skriver at han med sitt innlegg vil slå et slag for åpenheten. Han innrømmer at han selv har vært veldig lukket om sine personlige «skrøpeligheter» i sitt offentlige liv, før han deretter kommer tre svært personlige opplysninger.«Jeg har et alkoholproblem jeg har brukt mye tid å kjempe med, der jeg har både tapt og seiret», skriver han, og opplyser deretter at han har en bipolar lidelse og at han er hivpositiv.

Nyheter
Politikk